Om Os

Om os

HISTORIEN BAG KENNEL JOLLYGOLD


Min første golden købte jeg i 1980

Det var en meget lys tæve, som jeg faldt for straks, da jeg så hende. Beth var efter Christian of Camrose/Sønæs Donna. Beth blev vist frem på udstilling mange gange. Hendes bedste resul-tat var 2. vinder med CK. Beth blev også brugt på markprøve og jagt.
I januar 1983 købte jeg hannen Tallygold Easter Parade/Mads. Mads var efter NCH KBHV 82 Camillo/Wessex Sparkling Sandra.
Mads var også med på udstilling mange gange, og det bedste resultat var 1. pr. 1.ukk. SL.

De to dejlige golden havde jeg mange skønne oplevelser med i 1980'erne. Beth fik 3 kuld hvalpe, 2 med Mads og 1 med Duke.

I 1990 døde Beth og de næste par år var Mads enehund

Så begyndte arbejdet med at finde en ny tæve. Det var nu ikke nemt. Hvalpe er der nok af, men når man er kræsen, ja så tog det næsten 2 år at finde hende. Valget faldt på en hvalp fra Kennel Gembæk.
Marianne havde lige fået sit første kuld med sin importerede tæve Goldsand Sonnet of Music/Mathew, og jeg var så heldig at være 2. vælger til en tæve, og det blev Gembæks Jolly Good Music/Jolly, som blev grundlæggeren til min tævelinie, og senere i 1994 lagde hun navn til mit kennelnavn:

Jollygold

En efterårsdag i 1994 måtte vi desværre tage afsked med Mads

og hos kennel Amber Bay købte vi året efter vores nye han Amber Bay Master Piece of Music/Mads. Mads kom han også til at hedde, og det er ikke kun navnet, de har til fælles. Blødt sind, dejlig familiehund, skøn gårdhund, flot eksteriør, god jagthund og alle de dejlige små særheder "gamle" Mads havde, dem havde ham her også.

Jolly var en ener
Hendes sind, udstråling og de gode evner hun havde på jagt,
 finder man ikke hos alle hunde, men igennem avlen har hun heldigvis givet det videre til hendes hvalpe.  På udstilling har hun mange flotte resultater og sluttede sin udstillingskarriere af i 2002 i Fredericia med det flotte resultat: 1.VTK 1.VTKK CK. Jolly blev 14 år og boede de sidste 7 år hos min søster, men hun kom ofte hjem på besøg og ferie. Fra Jollys første kuld med Goldsand Dream Conqueror beholdt jeg selv en dejlig tæve Jollygold Dee de Light/Ditte. Da Ditte fik hvalpe i 1999, beholdt jeg selv en tæve, Jollygold Jewel Light/Joy, Joy var mor til min første Champion DKCH(U) Jollygold Limelight/Luna.


Luna fik 3 kuld hvalpe, og jeg har desværre ingen afkom efter hende, da hun døde efter en operation for mavedrejning i en alder af kun 7 år. Hun var drægtig med 8 hvalpe, så det var et stort tab at miste hende og hvalpene.

I sommeren 2003
kom Fiddle-De-Dee’s/Roxette til, og i dag har vi 4. generation efter hende Jollygold Bonnie and Clyde.

I sommeren 2004
kunne vi præsentere 5 generationer tæver.


  • Jollygold Apple Rose/Rosa 15834/2004
  • DKCH(U) Jollygold Limelight/Luna – 06654/2002
  • Jollygold Jewel Light/ Joy – 20480/99
  • Jollygold Dee De Light/ Ditte – 23389/94
  • Gembæk's Jolly Good Music/Jolly –03197/92I december 2007 gik turen til Kennel Rossmix i Stockholm
hvor en skøn lys goldenhan skulle hentes hjem. Hans kaldenavn blev Gibson.


Gibson er blevet udstillet rigtig meget og har bestået DRK’s brugsprøve, Han er far til 4 kuld hvalpe og hans fantastiske temperament har han givet videre dem.

Når man kører ind i vores gårdsplads, bliver man modtaget af Gibson og Zorro. De har den frihed, at få lov til at gå løs herhjemme og holder sig pænt i nærheden af gårdspladsen.

Gibson er i dag næsten 12 år, og vi håber at få lov at beholde ham i lang tid endnu.

Sommeren 2010 så vi sort 

En lille sort Labrador stjal mit hjerte og Lab Fairytale’s Breakfast In Bed/Tracy flyttede ind hos os. Tracy har fået 3 kuld hvalpe og fra hendes første kuld beholdte vi en dejlig sort tæve Jollygold Midnight Joker/Bertha, som i dag bor ved Elisabeth i Bjerringbro, Fra Tracys sidste kuld  beholdte vi en skøn gul tæve Jollygold Mc Gee/Tina, som opfylder alle de krav jeg stiller til en klassisk labrador og som selvfølgelig også har store brugsegenskaber, hvilket kan ses på hendes flotte resultatliste.

Kennel mærket blev udvidet maj 2011 til også at omhandle Labrador.

Januar 2018 fik jeg muligheden for at overtage en skøn sort labrador han på 3,5 år
DKCH, SECH(U) A Sense Of Pleasure’s Tip Top/Zorro, opdrættet i den tyske Kennel, hvor også Tinas far er fra. Stor tak til Susanne Hemmingsen for tilliden og at du gjorde dette muligt.


 2019 blev året hvor der  igen skete nyt på hundefronten

jeg havde længe ledt efter en ny race som på jagt var en
”før skuds hund” og selvfølgelig faldt valget på racen Ft. Springer Spaniel. I april kom så Guns Choice Abbygail til og 3 uger efter en 10 mdr. gl. tæve importeret fra Irland, Sanaigmore Fire ” Fay” begge købt ved Jesper Brahe.


Beth og Mads sommeren 1986

Gembæks Jolly Good Music "Jolly"

Amber Bay Master Piece of Music/Mads

DKC(U) Jollygold Limelight ”Luna”  født 29.03.2002 død 24.03.2009

Jollygold Bonnie and Clyde

til markprøvetræning december 2017.

5 generationer tæver.:

Jolly, Joy, Ditte, Luna og Rosa.

Gibson, da han var 9 uger gammel

Gibson sommeren 2018, 11 år gammel

Tracy / 11 uger

 A Sense Of Pleasure's Tip Top "Zorro"

Abbygail 

Fay

"

Målet med vores hunde er

at ud over at være højt elsket familie hunde, at de på sigt også kan bruges på markprøve & jagt. Derfor deltager jeg mange gange om ugen på diverse træningshold og mine Labrador & Golden bliver også udstillet.

Jeg har været aktiv instruktør på hvalpelydigheds-hold under DRK i knap 30 år, og i dag har jeg private træningshold for vores hvalpekøbere herhjemme og elsker at gå på jagt enten med haglbøsse eller med riffel. 

"

Zorro til markprøvetræning Januar 2018.

Vallumsøen

Da vi bor på et skønt landsted langt fra alfavej, går vores hunde frit omkring det meste af dagen og er inde hunde resten af døgnet.

Jeg opdrætter både hvalpe under DJR & Dansk Kennel Klub og på tæver som har godt sind, flot eksteriør, sunde hofter & albuer, frie øjne samt gode arbejdsevner. Da vi i gennemsnit kun har ca. 1-2 kuld om året og god efterspørgsel, må vores hvalpekøbere ofte vente lidt på deres drømmehvalp.

Om fremtiden også vil byde på Ft. Springer Spaniel hvalpe, det må tiden vise, men det vil i så fald blive under DJR.

Hilsen

Helle
Kennel Jollygold